Produced in only one top-of-the-line grade, these products offer the highest quality available on the market today and in the widest variety of viscosity.*

Textul este o afirmație de marketing care evidențiază caracteristicile și beneficiile produselor Red Line Oil. Textul susține că:

 • Produs într-o singură clasă de top: Produsele Red Line Oil sunt realizate cu cele mai înalte standarde de calitate și performanță și nu au grade inferioare sau mai ieftine care să compromită aceste aspecte.
 • Aceste produse oferă cea mai înaltă calitate disponibilă pe piața de astăzi: Produsele Red Line Oil sunt superioare altor uleiuri sintetice sau convenționale în ceea ce privește protecția, eficiența, curățenia și durabilitatea, așa cum se explică în restul paginii web.
 • Și în cea mai largă varietate de vâscozitate: Produsele Red Line Oil vin în diferite niveluri de vâscozitate, care sunt măsura cât de gros sau de subțire este uleiul. Diferite niveluri de vâscozitate sunt potrivite pentru diferite tipuri de motoare, temperaturi și condiții de conducere. Produsele Red Line Oil acoperă o gamă largă de niveluri de vâscozitate, de la 0W-20 la 20W-60, pentru a satisface nevoile diferiților clienți și aplicații.

Full-synthetic ester/PAO formula for passenger cars, light trucks, performance vehicles and marine applications

Designed to provide the highest protection, efficiency, cleanliness, and superior drain intervals

Excellent wear protection and friction reduction across a wide range of operating conditions

High detergency allows extended drain intervals and provides increased cleanliness

Improved fuel economy and ring seal for more power

Superior high temperature stability and oxidation resistance improves lubrication of hot metal compared to other synthetics

High natural viscosity index (VI) provides thicker oil film in bearings and cams

Less evaporation than other synthetics for improved efficiency and ring seal

Blended with polyol ester/PAO base stocks that feature natural multi-grade properties, avoiding unnecessary additives that hinder lubricity

All products are completely compatible with conventional and synthetic motor oils*

Textul este o descriere a caracteristicilor și beneficiilor Red Line Oil, un tip de ulei sintetic pentru motoare pentru diverse vehicule și aplicații. Textul explică cum se diferențiază Red Line Oil de alte uleiuri sintetice și de ce este superior din punct de vedere al performanței, durabilității și compatibilității. Iată câțiva termeni și concepte cheie din text:

 • Formulă sintetică completă de esteri/PAO: Acest lucru înseamnă că Red Line Oil este fabricat din uleiuri de bază sintetice care provin din esteri organici și polialfaolefine (PAO). Acestea sunt molecule proiectate chimic care au proprietăți superioare față de uleiurile minerale convenționale sau alte uleiuri sintetice. Dintre cele doua baze, esterii poliolici sunt cei care dau aspectul de performanta si antiuzura uleiului dar sunt pe departe cele mai scumpe baze nu doar cele mai bune disponibile azi pe piata. In general producatorii isi permit foosirea lor doar in cantitati mici de 3-10%. Grupele API au o clasificare numerica in functie de pret si performanta, iar esterii fac parte din clasa de top V, celalalte clase fiind la o distanta considerabila.
 • Protecție, eficiență, curățenie și intervale de schimb superioare: Acestea sunt principalele avantaje ale utilizării Red Line Oil, deoarece protejează motorul de uzură, îmbunătățește economia de combustibil și puterea de ieșire, reduce depunerile și noroiul și permite perioade mai lungi între schimbările de ulei.
 • Protecție împotriva uzurii și reducerea frecării: Red Line Oil reduce frecarea dintre piesele mobile ale motorului, ceea ce reduce căldura și uzura și prelungește durata de viață a motorului. De asemenea, formează un film puternic care previne contactul metal-metal și reduce uzura sub presiune și temperatură ridicată. Esterii au cel mai tenace si robust film de ulei nu doar la cald ci si la pornire. Spre deosebire de alte baze, ei raman atasati pe piese si protejeaza inainte ca presiunea de ulei sa se formeze.
 • Detergență ridicată: Red Line Oil are un nivel ridicat de detergenți care curăță motorul de murdărie, lac și alte contaminanți care pot afecta performanța și eficiența motorului. De asemenea, previne formarea de noroi și depuneri care pot bloca canalele de ulei și reduce fluxul de ulei. Suplimentar aditivilor intervine si meritul esterilor care este acela de a dizolva orice depuneri anterioare ar exista in motor. Acelasi magnetism sau polariate fata de suprafetele metalice, face ca ei sa lucreze ca un solvent pentru suprafete chiar si atunci cand masina e stationara. 
 • Economie de combustibil și etanșare a inelelor: Red Line Oil îmbunătățește eficiența consumului de combustibil a motorului prin reducerea frecării și a rezistenței și prin menținerea unei vâscozități constante pe o gamă largă de temperaturi. De asemenea, îmbunătățește etanșeitatea dintre segmentii pistonului și pereții cilindrului, ceea ce previne contaminarea carterului cu gazele de ardere și crește puterea de ieșire. Acest sigiliu n fata vitezei pistonului se datoreaza unei vascozitati inalte si volatilitatii extrem de reduse combinat din nou cu avantajul polaritatii sau agatarii de suprafata cilindrului.
 • Stabilitate la temperatură ridicată și rezistență la oxidare: Red Line Oil poate rezista la temperaturi ridicate fără a se descompune sau a-și pierde vâscozitatea, ceea ce înseamnă că poate lubrifia motorul mai bine și poate preveni supraîncălzirea. De asemenea, rezistă la oxidare, care este reacția chimică a uleiului cu oxigenul care provoacă degradare, îngroșare și formare de acid. Intocmai aceasta calitate face aceasta baza de ulei esteric alegerea exclusiva pentru lubrifierea motoarelor cu turbina ale avioanelor.
 • Indice de vâscozitate natural ridicat (VI): Indicele de vâscozitate este o măsură a modului în care uleiul își schimbă vâscozitatea cu temperatura. Un VI ridicat înseamnă că uleiul își menține vâscozitatea optimă pe o gamă largă de temperaturi, ceea ce asigură o lubrifiere și o protecție mai bună a motorului. Red Line Oil are un VI natural ridicat datorită uleiurilor de bază sintetice, care nu au nevoie de modificatori de vâscozitate care pot reduce calitatea uleiului. Nu are sens un VI inalt cu pretul folosirii cantitatilor mari de polimeri. Din pacate fisa uleiurilor nu dezvaluie decat Indicele VI final (baze si aditivii polimeri). Cel mai bun indicator ca indicele natural este unul inalt este dat de o vascozitate inalta sub forfecare (HTHS). Acest lucru se datoreaza faptului ca polimerii, in comparatie cu uleiul, au o contributie mult mai mica la aceasta vascozitate HTHS care e si cea mai importanta vascozitate la cald a uleiului pentru ca dicteaza presiunea de ulei si grosimea peliculei de ulei.
 • Evaporare redusă: Red Line Oil are o volatilitate extrem de scăzută, ceea ce înseamnă că nu se evaporă ușor atunci când este expus la temperaturi ridicate. Acest lucru reduce consumul și emisiile de ulei și îmbunătățește eficiența și etanșeitatea segmentilor motorului. Motoarele moderne, in special cele cu injectie directa si turbo-compresoare, genereaza mai multa caldura decat predecesoarele lor. La temperaturi ridicate, cum ar fi in timpul serviciului sever sau cand conduceti pe vreme foarte calda, moleculele mai usoare ale uleiului pot volatiliza, consumand din ulei, creand depuneri in motor, EGR, clapeta de admisie, filtru de particule, catalizator si senzori.
 • Construit cu uleiuri de bază poliol ester/PAO: Acest lucru înseamnă că Red Line Oil este un amestec de două tipuri de uleiuri de bază sintetice: poliol esteri și PAO. Esterii poliolici sunt compuși organici care au o stabilitate termică, atractie de metal, lubrifiere, detergență, solventa aditivi si pelicula sub presiune inegalabile. De asemenea sunt cei care pot rejuvena garnituri vechi si le pot mentine pliabile. PAO sunt molecule hidrocarburice din grupa IV de baze API care sunt singurele care se pot apropia oarecum de esteri la capitolul de indice de vâscozitate, punct de curgere și rezistență la oxidare. Împreună, formează un ulei sintetic echilibrat și superior.
 • Compatibil cu uleiurile convenționale și sintetice pentru motoare: Acest lucru înseamnă că Red Line Oil poate fi amestecat cu alte tipuri de uleiuri pentru motoare fără a provoca probleme si cu siguranta fara a reduce performanța lor. 

* https://www.redlineoil.com/