Ulei motor 0W-20 sintetic AMSOIL Signature, 946ml
search
  • Ulei motor 0W-20 sintetic AMSOIL Signature, 946ml
  • 0W-20 szintetikus motorolaj AMSOIL Signature, 946ml

0W-20 szintetikus motorolaj AMSOIL Signature, 946ml

79,74 lei
Adóval együtt Szállítás 3-4 nap

A motor 75% -kal nagyobb védelmet nyújt, mint a legmagasabb ipari szabvány szükséges, meghosszabbítva a létfontosságú alkatrészek élettartamát.

Mennyiségi kedvezmény

Mennyiség Ár Megtakarítás
4 76,55 lei 12,76 lei
7 74,16 lei 39,07 lei
12 71,77 lei 95,69 lei
Mennyiség
Raktáron - 3-4 napon belüli szállítás

  Biztonságos kártyás fizetés

Feldolgozta a Banc of Transilvania

  Nyomon követett szállítás

DPD 42-72h a megrendelést követően

  Visszatérítés és visszatérítés

30 napig. Kérdések nélkül.

Jellemzők:

Az Amsoil 0W-20 egy magas teljesítményű szintetikus alapokból álló saját keverékkel készült, pontosan kiegyensúlyozott adalékanyag-rendszerrel gazdagítva. Alacsony viszkozitása és teljesen szintetikus, fejlett formulája segít növelni a motor hatékonyságát és javítani az üzemanyag-fogyasztást. Az Amsoil 0W-20 a magasabb viszkozitású olajok magas hőmérsékletű védelmét nyújtja.

Lehetséges előnyök és hasznok:

Fejlett, alacsony viszkozitású, teljesen szintetikus formula

Segít javítani az üzemanyag-fogyasztást, ha magasabb viszkozitású olajokról váltunk. A valós megtakarítás a jármű/motor típusától, a külső hőmérséklettől, a vezetési körülményektől és a használt motorolaj viszkozitásától függ.

Kiváló hő- és oxidációs stabilitás

Segít csökkenteni az olaj öregedését, hosszú távú védelmet eredményezve

Kiváló alacsony hőmérsékleti tulajdonságok

A gyors hidegindítás és a gyors védelem segít meghosszabbítani a motor élettartamát

Pontosan kiegyensúlyozott adalékanyag-komponens rendszer

Kiváló kenési teljesítmény és kopás elleni védelem, segít a lassú sebességű előgyújtás (LSPI) és a vezérműlánc kopásának megelőzésében, miközben tisztán tartja a motort.

Alkalmazások:

Az Amsoil 0W-20 a modern, nagy hatékonyságú, feltöltött benzinmotorokhoz lett tervezve, amerikai tervezésűekhez, mint a General Motors, Ford, Chrysler és Fiat, benzin- és/vagy hibrid járművekhez, valamint a japán és koreai járművekhez, amelyek kifejezetten SAE 0W-20 viszkozitási fokozatot és bármelyiket igénylik az olaj által támogatott specifikációk közül. Az Amsoil 0W-20 megfelel a hibrid alkalmazások követelményeinek, amelyekhez ajánlott.

• Amsoil 0W-20 a fost testat în laborator si oferă o protecție a motorului cu 75% mai mare decât cea necesară unui standard industrial de top, prelungind durata de viață a componentelor vitale. Uleiul de motor 0W-20 sintetic AMSOIL Signature are un sistem avansat de detergenți care protejează piesele motorului de depunerile dăunătoare, cum ar fi cele cauzate de injecția directă de benzină (GDI) sau de cocsificarea turbosuflantei.

• Amsoil 0W-20 îndeplinește sau depășește cerințele standardului industrial ‘API SP Resource Conserving’, contribuind astfel la eficiența consumului de combustibil a motorului și la abordarea LSPI (Low Speed Pre-Ignition), făcându-l o alegere preferată pentru motoarele pe benzină cu injecție directă, supraalimentate, cu dimensiuni reduse.

• Amsoil 0W-20 poate fi utilizat pentru multe stiluri și condiții de conducere, de la ușoare la severe, unde se recomandă un ulei de motor cu vâscozitate SAE 0W-20 sau SAE 5W-20. Nu este potrivit pentru motoarele de vehicule concepute pentru a funcționa cu uleiuri de motor cu vâscozitate mai mare.

Szabványok:

API SP (erőforrás megőrző), SN Plus, SN, SM ...

ILSAC GF-6A, GF-5, GF-4 ...

ACEA ACEA A1/B1

GM Dexos 1 gen3 (felváltja a Dexos 1 gen2, 6094M)

Ford WSS-M2C947-B1

Ford WSS-M2C947-A

Ford WSS-M2C962-A1

Chrysler MS-6395

0W-20 Honda motorolaj

0W-20 Toyota motorolaj

0W-20 Hyundai motorolaj

0W-20 Subaru motorolaj

Egy 0W20 motorolaj, amely védi a motort a kopástól a forgalomban

A motor kopásának nagy része alapjáraton vagy alacsony sebességen, alacsonyabb motorhőmérsékleteken következik be. A stop-and-go forgalom, a jármű fűtése télen és a hosszú alapjárat, amely a kereskedelmi járművekre jellemző, mind olyan közös helyzetek, amelyek felgyorsíthatják a kopást.

A motor alkatrészei a hőmérsékletek változásával tágulnak és összehúzódnak. A hengerek és a dugattyúk csak akkor tökéletesen kerek formájúak, amikor a motor az optimális működési hőmérsékleten van. Amikor a motor működik, de nem a működési hőmérsékleten, a szoros toleranciák kopást okozhatnak. Alacsony sebességnél az olajszivattyú nem pumpál annyi olajat a rendszerbe, ami tovább növeli a kopás kockázatát.

A Sequence IVA tesztet a taxik, a szállító járművek és a ingázó járművek motorjaira gyakran nehezedő stressz szimulálására fejlesztették ki. Méri a karterolaj képességét a vezérműtengely kopásának ellenőrzésére. A kopott vagy sérült vezérműtengelyek hatékonyságvesztést, a motorzaj növekedését és költséges, nagy mértékű javításokat okozhatnak. A Sequence IVA teszt kiváló mutatója annak, hogy mennyire védi az olaj a kopást - ez az autórajongók fő aggodalma.

AMSOIL TESZTELÉS:

Az AMSOIL Signature 0W-20 szintetikus motorolaj erős folyékony filmet fejleszt ki, amely elválasztja a fémfelületeket, miközben erős kopásálló adalékai tovább csökkentik a fém-fém érintkezési területeken a kopást a motor maximális élettartama érdekében.

A Sequence IVA motor tesztet, amelyet az API SN PLUS specifikációk teljesítéséhez át kell adni, hosszabb időszakokra szimulálja a stop-and-go vezetést. 100 órán keresztül a tesztmotor 50 percig alapjáraton és 10 percig magas fordulatszámon ingadozik - ezek a körülmények elősegítik a motor kopását. A vezérműtengelyt ezután 84 helyen mérjük kopásra, és meghatározzuk az átlagos értéket.

Az AMSOIL Signature 0W-20 szintetikus motorolajat használtuk, amely a legkönnyebb viszkozitású a sorozatban, hogy tovább növeljük a teszt súlyosságát. Az AMSOIL Signature 0W-20 szintetikus motorolaj 75% -kal több motorvédelmet nyújtott a kopás és a teljesítményvesztés ellen, mint amit az iparág szabványa előír, meghosszabbítva a létfontosságú alkatrészek, például a dugattyúk és a vezérműtengelyek élettartamát.

A tesztelési paraméterek az API SN szerint

1994-es Nissan* KA24E 4 hengeres soros motor, 2.4L

100 órás ciklus időtartama, 50 perc üresjáratban és 10 perc magas fordulatszámon

A vezérműtengely lobjainak kopásának mérése - minden vezérműtengely lobját hét helyen mérik a lob orránál, ahol a nyomás a legnagyobb.

Az összes pontszámot ezután átlagolják a végső pontszám meghatározásához.

Szimulálja a stop-and-go vezetési körülményeket (rövid utak és hosszú ideig tartó állás)

A vezérműtengely átlagos maximális kopásának követelménye 90 µm (mikrométer) korlátozva

ASMQT

Adatlap

SAE J300 Grade (clasa Vasc. motor conf. SAE J300)
0W-20
K.Visc. 100°C mm²/s (Clasare automotive Sae j300, J306)
8.8
K.Visc. _40°C mm²/s (Clasare Industriala ISO 3448)
47.1
Visc. Index (independenta vasc. fata de temperatura)
167
HTHS Visc. 150°C mPa*s (presiune ulei/ Rezistenta pelicula in conditii severe)
2.67
CCS Visc. (vasc. pornire -35°C aferent 0W) 6200 mPa*s max
5122
Pour Point (°C) (Temperatura °C minima curgere)
-53
Noack Volatility % (Consum/ pierdere ulei prin evaporare)
8.5
TBN
12.5

Megadott referenciák

ean13
097012281015
MPN (Gyártói cikkszám)
ASMQT

Ez még talán érdekelhet