Szintetikus Red Line 75W-110 GL-5 differenciálműolaj, 946ml
search
  • Szintetikus Red Line 75W-110 GL-5 differenciálműolaj, 946ml

Szintetikus Red Line 75W-110 GL-5 differenciálműolaj, 946ml

163,13 lei
Adóval együtt

75W110 GL-5 olajat a track day szakértők preferálják, mivel köztes viszkozitása van a korlátozott csúszású differenciálművek következetes működéséhez.

CSAK SPECIÁLIS RENDELÉSRE ELÉRHETŐ

Mennyiségi kedvezmény

Mennyiség Ár Megtakarítás
4 156,60 lei 26,10 lei
7 151,71 lei 79,93 lei
12 146,82 lei 195,76 lei
Mennyiség
Eladva. Előrendelés telefonon.

  Biztonságos kártyás fizetés

Feldolgozta a Banc of Transilvania

  Nyomon követett szállítás

DPD 42-72h a megrendelést követően

  Visszatérítés és visszatérítés

30 napig. Kérdések nélkül.

A 75W110 GL-5 olajat a pályanapok szakértői részesítik előnyben, köztes viszkozitásával biztosítja a korlátozott csúszású differenciálművek következetes működését.

- Köztes Viszkozitás: Köztes viszkozitásként tervezett, amely extra filmellenállást nyújt a 75W90 felett, de kevesebb ellenállást, mint a 75W140.

- Fejlesztve Támogatással: A Red Line által támogatott versenycsapat és projekt autók segítségével fejlesztett, javítja a korlátozott csúszású differenciálművek működését extrém terhelések és hőmérsékletek esetén.

- Zajcsökkentés: Csökkenti a fogaskerekek zaját a 75W90 felett, elkerülve a viszkozitás jelentős ugrását a 75W140-re, amikor zajos fogaskészleteket észlelnek.

- Népszerű Alkalmazásokban: Népszerű számos sportautó alkalmazásában, valamint pickup teherautókban

- Ajánlott:

  • API GL-5 / GL-6 & MT-1
  • LS - önzáró lamellás kompatibilis
  • MIL-PRF-2105E
  • SAE J2360
  • 4X4 / Terepjáró
  • Ovális Pálya
  • Gyorsulási Verseny
  • Magas Futásteljesítményű Alkalmazások
  • Országúti Versenyzés

- Súrlódásmódosítók: Tartalmaz további súrlódáscsökkentő adalékokat a kuplungtípusú korlátozott csúszású differenciálművekkel való kompatibilitás érdekében - a legtöbb önzáró differenciálműhöz nem szükséges további súrlódáscsökkentő adalék.

- Nem tervezték sebességváltókhoz: Ez a termék nem tervezték használatra a legtöbb kézi sebességváltóban vagy tengelykapcsolóban, mivel az extrém csúszás szinkronizációs problémákat okozhat, amelyek sebességváltási problémákhoz vezethetnek.

- A Red Line fogaskerékolajról:

A RED LINE szintetikus fogaskerék-olajok úgy vannak kialakítva, hogy a legmagasabb védelmet és hatékonyságot nyújtsák az Ön hajtóművének. A Red Line teljes választékot kínál hajtómű-kenőanyagokból, amelyek optimalizáltak a különböző hőmérsékleteken történő használathoz differenciálművekben, sebességváltókban vagy tengelykapcsolókban. A helyes kiválasztás a gyártók követelményein és azon múlik, hogy a felhasználás személygépkocsikban, kereskedelmi járművekben vagy versenyautókban történik-e. A Red Line fogaskerék-olajok poliol-észter olajbázisokat tartalmaznak, amelyek az egyetlen kenőanyagok, amelyek ellenállnak a modern reakciómotorok hatalmas hőjének, így termékeink kiváló kenést biztosítanak még nagy terhelés és magas hőmérsékleti körülmények között is. A poliol-észterek természetes kenése kiváló csúszást biztosít, ami csökkenti a csúszó súrlódást a hipoid fogaskerekekben - jelentősen csökkentve a kopást és a hőmérsékletet. A szintetikus olajbázisok természetes multigrád tulajdonsággal rendelkeznek, így nem szükséges nagy mennyiségű instabil sűrítőanyag a fogaskerék-olajaink előállításához, ami azt jelenti, hogy a Red Line fogaskerék-olajai stabil viszkozitást biztosítanak még hosszú használati időszakok alatt is. A Red Line extrém nyomás elleni védelmet formuláz a fogaskerék-olajokban más olaj- és szintetikus gyártóknál, ami szélesebb hőmérsékleti és teljesítménykörülmények között nyújt kopásvédelmet - a nagy nyomatékú és alacsony sebességű helyzetektől a nagyon gyors, sokkterheléses körülményekig. A Red Line gyárt olyan fogaskerék-olajokat is, amelyek korlátozott csúszású differenciálművekben használhatók további súrlódáscsökkentő módosítók nélkül.

- Hőmérséklet csökkenés

Az új kenés és a hőátadás jobb képessége miatt a Red Line Gear olajok csökkentik a tengely hőmérsékletét, biztosítva egy vastagabb olajréteget az érintkezési zónában és jobb tartósságot a berendezésnek. A Red Line Gear olajok 10 - 70°F közötti különbséget csökkentenek a differenciálmű hőmérsékleteiben és 10 - 50°F közötti csökkenést a hajtómű hőmérsékleteiben. A hőmérséklet csökkenésének tényleges mértéke a berendezés sebességétől és terhelési feltételeitől függ - nehezebb körülmények nagyobb különbségeket mutatnak. Még nagyobb hőmérséklet csökkenést lehet megfigyelni, amikor az első futtatás hőmérsékleteit hasonlítják össze. A súrlódáscsökkentő adalékok lehetővé teszik a kontaktusban lévő felületek fokozatosabb kopását, jelentősen csökkentve a bejáratási hőmérsékleteket és minimalizálva a potenciális problémákat, amelyek a fogaskerekek felületeinek keménységvesztésével járnak. A súrlódási tesztek azt mutatták, hogy a Red Line Gear olajok 15%-kal csökkentik a súrlódási együtthatót a szintetikus és ásványi hajtóműolajokhoz képest. A tömítések tartóssága egy másik probléma, amely a magas hőmérsékletekkel társul. Sok tömítőanyag 250°F feletti hőmérsékleteken megkeményedik, repedéseket és folyadékszivárgást okozva.

57804

Adatlap

SAE J306 Grade (Clasa vasc. transmisie conf. SAE J306)
75W-110
API GL level (nivel aditivare pt. presiune extrema)
GL-5 LS
K.Visc. 100°C mm²/s (Clasare automotive Sae j300, J306)
21
K.Visc. _40°C mm²/s (Clasare Industriala ISO 3448)
184
Visc. Index (independenta vasc. fata de temperatura)
131
Pour Point (°C) (Temperatura °C minima curgere)
-42
Brookfield Visc. mPa*s (vasc. la -40°C aferent 75W)
83000

Megadott referenciák

ean13
083522578042
MPN (Gyártói cikkszám)
57804