Va recomandam sa studiati cu atentie manualul masinii pentru zona/tara unde o utilizati. Pentru Romania schimbati uleiul conform intervalului sever si FIX, listat in manual. Intervalul "Conditii normale", recomandat in manual sau in garantie, e dublu ca distanta si timp, nu tine cont de orele de functionare in stationare si se aplica pentru uz de autostrada si viteze medii anuale mari >50km/h.

In alegerea uleiului cele mai importante caracteristici sunt gradele de vascozitate (ex. 5W-30 unde W=iarna) si norma din manual (ex. ACEA A3, Porsche C30). Dupa norma, alegeti de pe graficul din manual un grad de vascozitate "-XX" cat mai mic dar care se consuma pana la 1L/10.000km si partea "xW-" dupa cum urmeaza:

Favorizati gradele 5W-, 0W- pt. iarna sau pt. controlul uzurii la deplasari scurte (uz urban) si reducerea uzurii printr-o perioada mai scurta de incalzire a motorului.

Gradele 10W- si 15W- au vascozitate mai stabila in timp si in turatii sustinute + se evapora mai putin.

Pentru o diferentiere calitativa intre uleiuri, o caracteristica importanta e volatilitatea Noack redusa.

Pentru o pelicula mai robusta si presiune de ulei sporita, va doriti o vascozitate HTHS cat mai mare.

Red Line High Perfomance (etichete albastre) inclusiv High Performance Euro (etichete albastre), iese in evidenta printr-o calitate a bazelor si aditivilor constanta pentru toate vascozitatile, dozarea cu multa baza esterica si aditivi anituzura suplimentari dar mentinand in acelasi timp compatibilitatea perfecta cu intervalul de schimb al producatorului sau a normei producatorului inclusiv cu toate sistemele de reducere a emisiilor.

Amsoil ofera certificari oficiale pentru norme europene ACEA, de constructor si americane API, intervale de schimb prelungibile cu analiza de ulei (pentru Signature, XL, Premium Protection, 3000 Series), diversitate cu grade diferite de calitate si marketing de top.

Produsele cu cantitati mari de esteri (Red Line) si cele cu interval de schimb prelungit (Amsoil) nu pot sa intruneasca in mod oficial norme de constructori si nu se recomanda pe perioada garantiei.

Uleiul Amsoil este produs in Wisconsin, SUA. CATALOG

Uleiul Red Line este produs in California, SUA. CATALOG