Aditivi radiator

Utilizarea unui aditiv de răcire, cum ar fi un surfactant, în radiatorul dvs. poate avea mai multe beneficii. Acestea includ:

  • Îmbunătățirea transferului de căldură: Surfactanții reduc tensiunea superficială a apei și a antigelului, permițându-le să absoarbă și să transfere căldura de la motor mai eficient.
  • Controlul coroziunii: Apa poate coroda metalul, iar utilizarea apei pure în sistemul de răcire al vehiculului dvs. ar putea duce în cele din urmă la acumularea de depuneri care ar putea bloca radiatorul și a deteriora sistemul de racire. Un aditiv de răcire poate ajuta la prevenirea acestui lucru.

Surfactantii, sau agenți de suprafață, sunt substanțe chimice care reduc tensiunea superficială a unui lichid, permițându-i să se răspândească mai ușor. În cazul aditivilor de răcire sau aditivilor de antigel, surfactanții reduc tensiunea superficială a apei și a antigelului, permițându-le să absoarbă și să transfere căldura de la motor mai eficient.

Când apa este agitată sau încălzită, tensiunea de suprafață ține bulele împreună înainte de a exploda. Deoarece bulele sunt pline de aer, acestea reduc capacitatea apei de a transfera căldură. Imaginați-vă mii de bule de vapori în canalele de răcire ale cilindrului motorului dvs. în timp ce acesta funcționează. Eliminarea acestor bule va permite apei sau antigelului să intre în contact mai strâns cu metalul, crescând astfel capacitatea sa de a absorbi căldura, reducând temperaturile de funcționare și crescând eficiența.

Deci, da, aditivii de radiator pentru racire joacă un rol în îmbunătățirea performanței sistemului de răcire al vehiculului dvs.

Filtre active